Diensten

Diensten

Mentaal Fitplan

Blijvende gedragsverandering

Je bent niet gelukkig met jezelf, je relatie of je werk. Misschien wil je gezonder gaan leven, meer gaan bewegen en minder stress in je leven. Je hebt al heel veel geprobeerd, maar je loopt steeds weer vast. Hoe kun je jouw gedrag en je leven blijvend veranderen?


Hoe zou het voor je zijn als je:

  • inzicht krijgt in jouw ongewenste gedrag of levensstijl
  • ontdekt op welke wijze jij wilt leven: wat geeft jou energie?
  • gaat voelen in plaats van bedenken wat je wel en niet wilt
  • gaat merken dat dit energie geeft in plaats van neemt
  • handvatten krijgt om je doelen te behalen
  • je eigen leven kunt gaan leiden


Het Mentaal Fit Plan 

‘In beweging komen’ speelt een belangrijke rol tijdens de sessies. Dat heeft te maken met de werking van je brein. Door te bewegen activeer je het limbische systeem: het deel van je hersenen waar onder andere je emoties zitten en waar besluitvorming plaatsvindt.


Dit limbische systeem is de sleutel tot blijvende gedragsverandering. Wanneer je dat deel van de hersenen stimuleert, ga je dingen anders voelen en ervaren. Daarom speelt beweging een belangrijke rol tijdens de sessies. We kiezen altijd voor een vorm van bewegen die bij jou past. 


Tijdens de sessies ga je ervaren waarom je reageert zoals je reageert. Zo krijg je inzicht in je huidige patronen, en leer je deze te doorbreken. Je leert nieuwe manieren om met situaties en emoties om te gaan


Kennismaken en kijken of dit wat voor jou is?
  • Hoe ziet een intake eruit?


    Klikt het tijdens het kenningsmakingsgesprek, ben jij enthousiast en wil je starten? Dan nodig ik je uit voor een intake. We bespreken waar je mee zit en wat je graag wilt veranderen. We maken een vervolgafspraak om hieraan te werken.


  • Hoe lang duurt een traject doorgaans?


    Vooraf bepalen we hoeveel sessies we nodig denken te hebben. Dat verschilt per situatie. De sessies duren 1,5 tot maximaal 2,0 uur.


  • Waarom speelt beweging zo’n belangrijke rol bij blijvende gedragsverandering?


    In het limbische systeem zetelen onze besluitvorming en emoties. Dit deel van de hersenen bepaalt hoe je op stress reageert: je kiest voor ‘vluchten’, ‘vechten’ of ‘verstarren’. Het werkt als een soort automatische piloot die jou aanzet tot het gedrag waarmee je in moeilijke situaties overleeft. Blijvende gedragsverandering begint met inzicht in je huidige gedrag en komt tot stand door het gewenste gedrag als het ware ‘in je brein te programmeren’. 


  • In je werkwijze ligt de nadruk op beweging, waarom?


    Met ‘praten’ spreken we dat deel van de hersenen aan dat verantwoordelijk is voor de taal. In het lymbische systeem zitten je emoties en besluitvorming. Door te bewegen wordt dit systeem actief. Je gaat je anders ’voelen’. Dit heb je misschien wel eens gemerkt na een lange wandeling of na een ochtend intensief sporten. Je komt dichter bij je gevoel. Vanuit dat gevoel kun je makkelijker tot blijvende gedragsverandering komen.


  • Ik ben niet heel erg sportief, is dit aanbod geschikt voor mij?


    Jazeker. Je hoeft niet sportief te zijn. Waar het om gaat is dat je in beweging wilt komen. Dat doen we op jouw niveau en op de manier die bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, bootcampen, mountainbiken of boksen.


  • Is de werkwijze erg confronterend? Dat lijkt mij namelijk wel spannend.


    Het is inderdaad confronterend, maar confrontatie is nodig om tot echte verandering te kunnen komen. Vaak komen ook emoties los en dat is prima. Ik zorg er altijd voor dat je je veilig en comfortabel voelt. 


  • Ik ben al eens bij een psycholoog in therapie geweest. Is dit wel van toegevoegde waarde voor mij?


    Een psycholoog gaat met je in gesprek en spreekt daarmee het deel van je hersenen aan waar je taal zit. Dat is prima en kan voor veel mensen heel goed werken. Met mijn methode ga je via een ander gedeelte van je brein, namelijk je limbische systeem, direct met je emoties aan de slag. Of dat bij jou past, kun je alleen zelf bepalen. Als jou dit aanspreekt, neem dan eens contact op voor een kennismaking en ervaar dit zelf.

Neem de regie over je financiële situatie



Je wilt graag leven op de manier die bij jou past en jou energie geeft. Hoe kun je dit financieel verwezenlijken? Moet je gaan sparen, lenen of misschien ander werk zoeken? Je realiseert je dat je voor ‘later’ te weinig geregeld hebt. Je wilt dit wel uitzoeken, maar waar moet je beginnen?


Hoe zou het voor je zijn als 

  • je inzicht krijgt in je huidige financiële situatie en dit kunt omzetten naar jouw gewenste financiële situatie en levensstijl 
  • je jouw doelen helder krijgt en kunt onderzoeken of ze haalbaar zijn
  • je hulp krijgt bij lastige financiële vraagstukken over belasting en vermogen
  • je jouw financiële toekomst kunt ‘uittekenen’ en vertalen naar een Financieel Fit Plan
  • je weet wat je plan is bij tegenslagen zoals werkloosheid of arbeidsongeschiktheid 
  • Je jouw leven en financiën op orde krijgt na een echtscheiding


Financieel Fit Plan: werkwijze

In het eerste gesprek luister ik vooral naar jou. Hoe wil jij je leven inrichten? Hoe is je huidige situatie? We brengen je doelen in kaart en onderzoeken of ze haalbaar zijn of, als dat niet zo is, bijgesteld kunnen worden. Samen stellen we een stappenplan op. Dat resulteert in een Financieel Fit Plan: Dit is een document dat je periodiek gaat bijhouden en helder weergeeft hoe je er in verschillende situaties voor staat.



Kennismaken en kijken of dit wat voor jou is?
  • Wat kan ik verwachten van een intake?

    Ik vraag je naar jouw wensen en doelen. Met welk probleem wil je aan de slag? Van welk probleem wil je af? Ik leg je uit hoe ik te werk ga en welke documenten ik nodig heb. We stellen een stappenplan op. We maken vervolgafspraken om hiermee aan de slag te gaan.



  • Hoe lang duurt een traject?


    Gemiddeld gaat het om 5 sessies van 1,5 tot maximaal 2,0 uur. Vooraf bepalen we hoeveel sessies we nodig hebben. Dat verschilt per situatie.



  • Ik weet al precies wat ik wil, en heb vooral praktisch financieel advies nodig. Kan dat ook bij jou?


    Natuurlijk, daar kan ik je ook bij helpen. Neem gerust contact met me op, dan maken we een afspraak.


  • Met welke financiële vragen kan ik bij jou terecht?


    Je kan met alle mogelijke financiële vragen bij mij terecht. Denk aan vragen over belasting, vermogen, beleggen, pensioen of (kinder)alimentatie. Ook kan ik je begeleiden bij  verzekeringen met betrekking tot overlijden, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Ook voor financieringsvraagstukken kun je bij mij terecht.


  • Ik ben bang dat mijn doelen überhaupt niet haalbaar zijn. Heeft het wel zin om contact op te nemen?


    Soms is er meer mogelijk dan je denkt. Dat weet je pas wanneer je overzicht hebt over je financiën. Misschien blijken jouw wensen inderdaad niet realiseerbaar binnen je huidige financiële situatie. In dat geval kunnen we onderzoeken of je jouw financiële positie of jouw doelen kunt aanpassen. 


  • Wat kun jij als gecertificeerd planner voor mij betekenen?

    Als Gecertificeerd Financieel Planner regel en begeleid ik alles rond 

    Relatie 

    Kinderen 

    Wonen

    Werken 

    Ondernemen 

    Vermogen 

    Arbeidsongeschiktheid 

    Pensioen 

    Levenstestament

    Overlijden(erfenis)

    Second Opinion 

    Financiële vragen


Maatwerk Goed Uit Elkaar

We gaan onze eigen weg


Je bent verwikkeld in de afronding van een relatie. Je wilt alle zaken graag goed regelen, zodat jullie beiden je leven weer kunnen oppakken. Wanneer er kinderen bij betrokken zijn, wil je dat zij hier zo min mogelijk schade van ondervinden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want je bent emotioneel sterk betrokken en bij een scheiding komen vaak financieel ingewikkelde vraagstukken kijken.


Hoe zou het voor je zijn als 

  •  je antwoord krijgt op je financiële vragen
  • samen een ouderschapsplan en echtscheidingconvenant kunt opstellen waar je beiden een goed gevoel bij hebt
  • je alles goed kunt regelen zodat jullie beiden een basis ontwikkelen om verder te kunnen met jullie leven
  • de eventueel betrokken kinderen actief bij het proces betrokken worden en goede begeleiding krijgen 
  • jullie beiden inzicht krijgen in jullie huidige en toekomstige financiële situatie. 
  • jij en je partner beiden de ruimte krijgen en jullie op een gelijkwaardige manier tot overeenstemming kunnen komen 



De werkwijze van Maatwerk Goed uit elkaar

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dringende vragen kan ik alvast beantwoorden. De kinderen betrek ik al in een vroeg stadium bij het proces. Ik vind gelijkwaardigheid belangrijk en ik neem een neutrale houding aan. We regelen alles met een stappenplan. Ben je getrouwd dan hoort daar een echtscheidingsconvenant bij. Hebben jullie minderjarige kinderen, dan stellen we het ouderschapsplan op. 


Kennismaken en kijken of ik wat voor jullie kan betekenen?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dat kan bij mij op de praktijk, maar we kunnen ook (video)bellen.




Kennismaken en kijken of dit wat voor jou is?
  • Hoe ziet een intake eruit?


    We gaan met elkaar in gesprek en brengen in kaart wat jullie nodig hebben. Wat moet er geregeld worden? Wat zijn jullie wensen? Dat kan per persoon binnen het gezin anders zijn. Als het mogelijk is zetten we een aantal processen alvast in gang. We maken een overzichtelijk stappenplan met een bijbehorende tijdslijn.

  • Wat komt er allemaal aan de orde?

    Alles wat geregeld moet worden komt aan de orde. Denk aan het echtscheidingsconvenant, verdeling van het vermogen, (kinder)alimentatie, hypotheek en het ouderschapsplan. 


  • Wat houdt de begeleiding van de kinderen in?

    In een vroeg stadium ga ik in gesprek met de kinderen. Zo weet ik al snel waar zij mee zitten en wat ze nodig hebben. Het is fijn voor kinderen om met een onpartijdig persoon te praten. Intensievere begeleiding is mogelijk, als daar behoefte aan is.


  • Hoe lang duurt een traject doorgaans?

    Dat is erg afhankelijk van jullie situatie. Woon je samen zonder contract in een huurhuis en heb je verder geen gemeenschappelijke bezittingen, dan kan het vrij eenvoudig geregeld worden. Maar wanneer jullie minderjarige kinderen hebben of gecompliceerde huwelijkse voorwaarden hebben opgesteld, wordt het ingewikkelder. Afhankelijk van jullie situatie bepalen we hoeveel sessies we nodig hebben.

  • Hoe lang duurt een traject?

    Standaard duurt een sessie 1,5 tot maximaal 2,0 uur. 

  • Wat is het verschil met een mediator?

    Een mediator moet elke partij evenveel aandacht geven en laat de uitkomst aan de partijen over. Als begeleider kijk ik ook naar de inhoud en naar wat jullie beiden nodig hebben. Dat kan voor de partners verschillend zijn. Heb jij of heeft je partner meer aandacht of begeleiding nodig, dan geef ik die. Het is belangrijk dat jullie allebei sterk genoeg staan om op een gelijkwaardige manier deel te kunnen nemen aan de sessies.  

  • Hoeven we dan niet naar een advocaat?

    Partners die (met of zonder samenlevingscontract) samenwonen, kunnen hun samenleving beëindigen zonder tussenkomst van de rechter. Jullie hebben in dat geval geen advocaat nodig. Als je getrouwd bent, kun je nu (nog) niet scheiden zonder een advocaat of rechter. Een convenant of ouderschapsplan opstellen zonder advocaat is wel mogelijk. Ben je getrouwd dan kunnen we dus samen een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan opstellen. Voor het indienen van jullie echtscheiding bij de rechtbank hebben we wel een advocaat nodig. Hierin kan ik jullie ontlasten door het contact met de advocaat te leggen. 

  • Wat gebeurt er na ondertekening van het convenant en het ouderschapsplan? Is er ook nazorg?

    Na ondertekening moeten de gemaakte afspraken conform conventant uitgevoerd worden. Jullie voeren dit zelf uit. Indien gewenst begeleid jullie hierin.

Share by: